Sigurnosna Vrata – Da li su Vam Neophodna i Zašto

Sigurnosna vrata Vam u zavisnosti od izabranog modela mogu pored dodatne sigurnosti pružiti i odličnu termo i zvučnu izolaciju. Smanjićete iznos troškova za električnu ili bilo koju drugu energiju koju koristite za zagrevanje ili hlađenje u letnjem periodu.

Zašto Vam trebaju sigurnosna vrata

Većina ljudi je tog mišljenja da su im određene stvari prosto nepotrebne za život. Zašto kupovati nešto dodatno, nešto skuplje, ako ste celog života mogli bez toga. Pa tako mnogi ne žele da ugrade sigurnosna vrata na svoje stanove ili kuće – jer ako komšija Mika nema, ne morate ni vi.

Ali realnost je prosto dosta drugačije od tog ustaljenog mišljenja ljudi. Vremena se menjaju i ono što niste morali da koristite pre par godina, danas verovatno morate.

Nekada su za miran san bili potrebni samo dobar dušek i udoban jastuk, a danas vam trebaju i dobra sigurnosna vrata.

prva tri

Naša misija je da pronađemo 3 najkvalitetnije ponude za sigurnosna vrata. Predlažemo samo kvalitetne i proverene usluge.

1
2
3

Ukoliko nudite sličan proizvod ili uslugu, možete nas kontaktirati. Rado ćemo i Vas proveriti :) i preporučiti, ukoliko to kvalitetom zaslužujete.

Zašto su sigurnosna vrata bolja od običnih?

Odgovor je vrlo jednostavan – zato što vam pružaju veću sigurnost od običnih vrata koja su mnogo sličnija sobnim vratima, ali i ne samo to. U zavisnosti od modela sigurnosna vrata vam pružaju bolju izolaciju, kako termo tako i zvučnu, odolevaju svim vremenskim prilikama i neprilikama ukoliko su postavljena spolja, i ono što je najbitnije izdržljiva su.

Nije potrebno biti profesionalac da biste obili obična ulazna vrata – potreban vam je samo običan šrafciger ili malo jači udarac nogom u vrata. Ali sa sigurnosnim vratima nije takav slučaj, ona su čvrsta i skoro svaki provalnik čim ih vidi će se samo okrenuti i otići, a oni što će možda i pokušati da ih obiju ubrzo će odustati.

Osnovu kvalitetnih sigurnosnih vrata čini čelična konstrukcija koja je obično oko 1-2 mm debljine. Ta čelična konstrukcija je prekrivena dekorativnim slojem koji je oko 8 mm, a dizajn zavisi od namene. U unutrašnjosti je krilo po potrebi ispunjeno mineralnom vunom, koja vam pruža zvučnu i termo izolaciju. Dobra sigurnosna vrata obično imaju debljinu krila oko 60 mm.

Ono što sigurnosna vrata razlikuje od običnih je specijalna sigurnosna brava. Ako niste znali, većina lopova pokuša (i uspe) da obije neka vrata tako što polomi bravu ili prosto otključa vrata na neki način. Ali sa sigurnosnim bravama to nije tek tako moguće jer su one specijalne.

Postoje dve vrste sigurnosnih brava, cilindar brave i sefovske brave. A postoje i neka vrata sa kombinacijom ovih brava i u zavisnosti od vaših želja i potreba možete izabrati koju želite.

Sefovske brave su vrlo otporne i gotovo ih je nemoguće obiti, odnosno za to bi bilo potrebno mnogo vremena, umeća i buke.

Cilindar brave su za nijansu manje otporne od sefovskih brava, ali ono što je jako bitno je to da se ključevi od ovih brava ne mogu kopirati.

Najbitnije je izabrati kvalitetnu bravu, sa što kompleksnijim sistemom zaključavanja.

Prilikom kupovine sigurnosnih vrata najbolje je uz njih izabrati i specijalni štok koji je izrađen od čvrstih metala, kao što su čelik, metal ili aluminijum. Pored štoka, vrlo je bitno da i šarke budu od kvalitetnog i čvrstog materijala, a najbolje i najjače su čelične šarke.

Zašto kupiti sigurnosna vrata?

Bezbednost – dobijate veću sigurnost nego sa običnim vratima i možete mirno spavati svake noći ili uživati u dugim putovanjima bez razmišljanja o svom domu ili poslovnom prostoru.

Zvučna izolacija – konačno ćete moći da se odmorite jer više nećete čuti buku sa ulice ili hodnika, a takođe ako odlučite da se opustite uz pomoć zvučne izolacije sigurnosnih vrata ni komšije neće čuti muziku iz vašeg stana.

Termo izolacija – ulaganjem u dobra sigurnosna vrata vi ulažete u budućnost jer pored sigurnosti obezbeđujete i smanjenje troškova električne energije ili bilo koje druge vrste koju koristite za grejanje u toku zimskog perioda i hlađenje u toku letnjeg.

Sigurnosna vrata su sjajan izbor za vikendice, kuće ili stanove u kojima se ne boravi toliko često. Ovakvi stambeni objekti su češće na meti provalnika pa je vrlo bitno dodatno uložiti u vrata koja će odbiti i najupornijeg provalnika.

Kako izabrati savršena sigurnosna vrata?

Kao što smo već pomenuli najbolja sigurnosna vrata su ona koja imaju kvalitetnu bravu, čvrste šarke i kompleksan sistem zaključavanja.
Sledeće što treba da znate je da sigurnosna vrata dolaze sa određenim sertifikatima, odnosno podeljena su u 6 različitih klasa. Prva klasa je najlošija, a šesta klasa je najkvalitetnija. Ovi standardi vam u suštini govore koje je minimalno vreme koje sigurnosna vrata moraju da izdrže u slučaju provale.

Ako ste sada pomislili kako je u stvari sva vrata moguće obiti, pa i sigurnosna- u pravu ste. Ali nema potrebe za panikom, jer ukoliko izaberete sigurnosna vrata od treće klase pa naviše, možete biti sigurni da ih niko neće ni pokušati obiti.

Treća klasa sigurnosnih vrata se obično bira za stanove i za njihovo obijanje je potrebno više od 20 minuta, kao i dosta alata koji pravi buku. Čak ni vrlo iskusna osoba se ne bi usudila da proba da obije ovakva vrata, jer sigurno to ne bi mogao da uradi neprimetno. Kada smo već kod sigurnosnih vrata za stanove, u ovom slučaju je bitno da izaberete ona koja imaju dobru zvučnu i termo izolaciju.

Sigurnosna vrata za kuće su drugačije jer moraju biti napravljena od određenih materijala koja mogu da izdrže različite vremenske prilike, kao što su kiša, sneg, vetar, sunce, i sl. Ono što je takođe bitno je dobra termo izolacija, a zvučna izolacija vam i nije toliko potrebna osim ako ne živite u izuzetno prometnoj ulici.

Ako pak birate sigurnosna vrata za svoj poslovni prostor najbolje je izabrati vrata četvrte, pete ili šeste klase. Ona su najbolji izbor i garancija da će vaš poslovni objekat biti bezbedan. Za obične kancelarije su sasvim dovoljna vrata četvrte klase, za kancelarije u kojima ima dosta tehničke opreme najbolje je izabrati vrata pete klase. Za objekte koji su visoko rizični i često na meti kradljivaca obavezno je izabrati vrata šeste klase. Takvi objekti su obično zlatare, zalagaonice, menjačnice, kladionice, apoteke, banke, i sl.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine sigurnosnih vrata?

Sigurnosna vrata birate u zavisnosti za šta vam trebaju, da li je to za vaš stan, kuću ili poslovni prostor. Obavezno pronađite distributera ili proizvođača sa dugogodišnjim iskustvom i dobrim preporukama.

Kupite isključivo vrata koja imaju potrebni sertifikat.

Nemojte pristajati na kupovinu vrata uz koja ne dobijate garanciju.

Pre kupovine raspitajte se da li za taj određeni model koji želite postoje lako dostupni rezervni delovi, kao i da li postoji servis koji vrši popravke

Nikako nemojte sami postavljati vrata, jer neprofesionalna montaža može dovesti do loše postavljenih vrata koja u tom slučaju gube zaštitnu funkciju.

Da li je bitan izgled sigurnosnih vrata?

Većina kada pomisli na sigurnosna vrata pomisli na glomazna, čelična vrata, koja se teško kreću i izgledaju kao vrata nekog sefa koja smo videli samo u filmovima.

Ali to je daleko od realnosti, jer postoje:

Standardni modeli – završna obrada je medijapan koji izgleda kao obično drvo u različitim bojama.

Luksuzni modeli – završna obrada je od hrastovog furnira ili nekog drugog drveta na medijapan pločama

Luksuzni modeli prelepo izgledaju i daju neku posebnu notu ulazu u vaš dom, ali oni ipak više privlače pažnju provalnika. Tako da vam se može desiti da provalnik pokuša da obije vrata, naravno ne uspe, ali vam ih ošteti fizički.

Standardni modeli izgledaju kao i sva druga, obična vrata i možda nisu spektakularni, ali zato manje privlače pažnju i retko su na meti provalnika.

Kako biste vi i vaša porodica mogli mirno da spavate svako veče, bilo da se nalazite u svom domu ili hiljadama kilometara daleko najbolja opcija za to je kupovina i ugradnja sigurnosnih vrata.

PRO WEB TEAM je portal koji se bavi analizom proizvoda i usluga koje se nude na internetu.

Glavni cilj je da pronađemo najkvalitetnije proizvode i usluge i da Vam olakšamo potragu i uštedimo vreme preporučujući one najkvalitetnije.
Izrada Sajta Alpha Media
Copyright © 2022 PRO WEB TEAM